AJUTOR CULINAR

Dacă ai nevoie de ajutor, de un sfat, de îndrumare...
Îţi trebuie o reţetă mai aparte...
Vrei să organizezi o masă festivă şi nu ştii cum...
Sau pur şi simplu vrei să cunoşti un blogger culinar.
Laă un mesaj pe această pagină şi se va găsi un blogger- sau mai mulţi- care să îţi răspundă.
DOAR TE AFLI ÎNTRE PRIETENI !!!

13 comentarii:

  1. Aştept solicitări de ajutor, Uica Mihai vă stă permanent la dispoziţie cu cei patruzeci de ani de gătit "in spatele său".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu ce as putea asezona niste ficatei de pastrav? Am deja un raspuns de la Adi Hadean care sugereaza ceva de genul trufe cu paine prajita...Alte idei, sugestii...?

      Ștergere
  2. Daca va plac aromele, mai...altfel ...nu neaparat clasice sau traditionale,eu va pot ajuta sa alegeti sau sa creati un preparat cu arome asiatice,indiene sau orice altceva doriti voi :) si m-as bucura sa va pot fi de folos!

    RăspundețiȘtergere
  3. Orice mancare / preparat ,oricat de complicat ar parea de facut,poate fi explicat in pasi simpli .Nu oricine se pricepe la nouvelle cuisine,la fusion ... dar daca vreti sa gatiti sanatos ,simplu si gustos ,va stau la dispozitie cu sfaturi,oricand si cu mare placere :) .Eu gatesc totul in casa , imi fac inclusiv painea ,covrigii , banala Vegeta .... pana la tot felul de conservareli si carnatareli . Va stau la dispozitie cu retete romanesti moldo-dobrogene,dar si cu retete italiene autentice :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Uica, Gina as avea nevoie de o reteta de cremvusti. Vreau sa ii fac eu acasa. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am o reteta de crenvursti , fac de mult timp in casa si ies foarte buni .
      http://www.pofta-buna.com/2013/10/crenvursti-de-casa.html

      Ștergere
  5. Liliana Toma,
    crenvurştii de casă sunt foarte greu de făcut dacă nu ai un robot performant care să taie la viteze de peste 3.000 de ture pe minut. Cu maşina de carne îţi iese un fel de cârnat.
    Îţi dau reţeta unor crenvurşti mult mai buni decât cei din comerţ:
    Pulpă de porc degresată 2kg.
    Pulpă de vită fără seu şi tendoane 1kg.
    Slănină de porc fiartă în apă cu sare şi piper 500g.
    Toate cărnurile vin tăiate cât mai mărunt la cuţit apoi se introduc în congelator răsfirate în aşa fel încât să nu se lipească şi să formeze un bloc.
    Carnea congelată se trece prin maşina de tocat cu sită fină, se congelează din nou şi se repetă operaţiunea până obţii o pastă fină şi omogenă, de culoare cât mai albă.
    Cu robotul de bucătărie merge foarte repede, cu maşina de carne e un chin.
    Când eşti mulţumit de fineţea pastei de carne, o laşi să ajungă la temperatura bucătăriei, 20-22 grade Celsius.
    Adaugă în ea:
    - 4 linguri de miere
    -4 albuşuri de ou
    - o cană de lapte călduţ
    -un amestec de mirodenii format din: coriandru pisat, piper alb, măghiran uscat cernut prin sită de mătase fină, boabe de muştar zdrobite în mojar, puţină nucuşoară rasă şi boia dulce pentru culoare.
    Potriveşte proporţia condimentelor după gustul tău, aroma definitorie este dat de nucuşoară şi măghiran.
    Frământă bine compoziţia, preferabil cu robotul şi adugă lapte călduţ până tocătura de vine cremoasă şi stă moţ când o prefiri cu lingura.
    Umple maţe subţiri de oaie, formează crenvurşti lungi de o palmă şi înveleşte-i puşi în cruce, într-o pungă făcută din hârtie de copt împăturită în 3-4 straturi şi bine închisă, dar cu spaţiu de aer deasupra crenvurştilor.
    Pui punga în cuptorul care va fi dat la miminum cu uşa deschisă, în aşa fel încât temperatura din interior să nu depăşească 70-80 de grade.
    Timp de 40-50 de minute, controlezi temperatura, rostul acestei operaţii este ca albuşul de ou şi laptele să coaguleze.
    Scoate crenvurştii şi cufundă-i repede în apă rece cu gheaţă apoi zvântâ-i cu un prosop şi poţi să îi dai la fum rece câteva ore sau să îi păstrezi la frigidere, la plus un grad, unde rezistă câteva săptămâni. Se servesc opăriţi cu hrean amestecat cu miere, ori cu muştar picant. Sunt delicioşi, dar înglobează atâta manoperă că te sperii.
    DAR MERITĂ !!!
    PS -Aştept părerea ta după ce mănânci vreo zece !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. congelatul, re si recongelatul carnii nu mi se pare ideea cea mai fericita.

      Ștergere
  6. Multumesc mult!!!!! O sa incerc sa ii fac dupa ce tai porcul, deci saptamana viitoare... Revin cu impresii!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua,
    Va rog sa-mi dati o idee! Am 5 kg de ardei capia verde si as vrea sa fac din ei ceva pasta pentru mancaruri si paste. Ma poate ajuta cineva?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. Sigur ca da,cu mare placere :) .Va dau linkul la Pasta de ardei iuti .Din ardei verzi se face la fel si puteti folosi lejer ulei de floarea soarelui . Puteti aromatiza pasta aceasta cu frunze de telina,patrunjel,usturoi,ardei iute ...dupa gust .Iese ceva absolut delicios ! Sper sa va fie de folos :) .Eu am facut pasta din ardei iuti (merg si rosii si verzi) ,ce ardei grasi am adunat din gradina i-am taiat si i-am bagat la congelator .Din ardei rosii am facut si dulceata ,in combinatie cu ardei iuti ,iar mama mi-a facut in Romania (eu sunt in Italia si aici sunt scumpi) pasta(bulion) din gogosari cu rosii .Daca mai aveti nevoie de un sfat ,raspundem cu mare placere :)

    http://www.pofta-buna.com/2013/11/pate-pasta-din-ardei-iuti-cu-ulei-de-masline-reteta-traditionala-italiana-calabreza.html

    RăspundețiȘtergere